top of page

Klicka

Av: Hanna Nygren

Regi, koreografi, scenografi: Johan Paus

Ljus: Johan Sundén

Kostym: Ellen Elias

Musik: Cherrie

Dramaturg: Mia Winge

Med: Nathalie Ifter Salomonsson, Beri Gerwise, Sharmarke Elmi och Vilgot Paulsson

Inför det här projektet intervjuade jag unga människor i skolor och på fritidsgårdar. Resultatet blev ett kollage av bekännelser och genom dem försöker vi närma oss vad kärlek, sex och relationer är, kan vara – och blir när allt går fel. Allt är 100% sant om det som är hett, vackert, obehagligt och helt och hållet omskakande i människors liv.

Klicka är en omslutande teaterföreställning där publiken tillsammans med skådespelarna får gå in i en värld helt klädd i velour, en plats för de mest intima berättelserna om de allra minsta katastroferna och de största känslorna.

scen 1 - grejen

 

SHARMARKE

Man har en crush typ.

 

BERI

Asså man är kär

 

NATHALIE

Eller inte kär nödvändigtvis

 

VILGOT

Intresserad?

 

SHARAMARKE

Eller bara att man har nån man tänker på hela tiden

 

BERI

Man skrollar genom deras insta. Hittar varenda bild. Lyckas snoka fram nån video från när dom hade en presentation på SO-lektionen i sjuan typ och ser den 100 gånger.

 

NATHALIE

Man kanske inte ens har pratat med personen. Man kanske aldrig ens kommer att prata med personen. Tanken på att prata med personen kanske får en att vilja sjunka genom jorden.

 

BERI

Eller så får tanken på att prata med personen det att pirra i hela kroppen

 

VILGOT

Man blir kåt

 

SHARMARKE

Eller mer typ varm bara

VILGOT

Kåt

 

SHARMARKE

Varm

 

BERI

Pirrig

 

NATHALIE

Helt galen. Hela huvudet är fullt av bilder. Går inte att koncentrera sig på någonting. Personens händer. Personens läppar. Kroppar som trycks mot kroppar. Svettig hud. Flämtningar i örat.

 

BERI

Och ens egen kropp bara: mjuk

 

NATHALIE, SHARMARKE, VILGOT

Varm

Hård

Blöt

Bultar

Pirrar

 

NATHALIE

Ett foto i mobilen som swishat förbi. Swipe, swipe, swipe. Ett leende.

 

BERI

En främling.

 

VILGOT

Eller så är det en kompis. Nån man känt för alltid. Man vet allt om varandra men så plötsligt en dag, när ens armar råkar snudda vid varandra, så är det elektriskt. Och man vet inte-

 

SHARMARKE

Är det bara jag som känner det här? Eller känner du också?

 

NATHALIE

Känner du också?

 

VILGOT

Känner du också?

 

BERI

Man sitter bredvid i soffan och så är den andras lår såhär precis precis intill och det är som att luften där mellan låren vibrerar. Som att den lilla springan luft stjäl all energi som finns i hela ens kropp. Den där springan med luft är det enda som finns. Om man flyttar låret en liten liten bit åt höger bara, som att man bara byter position i soffan, sådär som man gör, då kommer det att nudda. Man kan inte tänka på något annat. Ska jag flytta låret? Ska jag flytta låret? Kommer det att verka konstigt? Varför är jag så stel? Jag bara flyttar låret. Nu gör jag det. Men så flyttar den andra personen sitt lår och hela ens kropp bara.

 

BERI, SHARMARKE, VILGOT

Exploderar.

bottom of page